Hogyan lehet megoldani a fürdőszobákban a tükör elhelyezését, ha a mosdó közvetlenül az ablak alá került? Lehet-e tükör nélkül létezni a fürdőben? Kell-e ablak a fürdőszobába?
Legutóbb az a kérdés merült fel egy vendégház kialakításakor, hogy befalazzák-e az ablaknyílást és helyette inkább tükör legyen-e a mosdó fölött?

Ezek a kérdések akkor merülnek fel, ha a gépészeti és vízkiállások már megvannak, és utólag már nem lehet/nem akarnak rajtuk változtatni. Ilyenkor mindig kompromisszumos megoldás jöhet csak szóba, azaz valami nem lesz tökéletes a fürdőben.

Ha egy fürdőszoba rendelkezik ablakkal, az a legszerencsésebb helyzet. A természetes fény és a szellőztetés, páramentesítés megoldott. Ilyenkor a tükör elhelyezése lesz a kompromisszumos.


Néhány a szóba jöhető megoldások közül:

Felfüggesztve a mennyezetre. Ez lehet fix, 2 ponton csavarral rögzített, esetleg sínes is, így hozzáférhető az ablak.
Ez vagány, de mivel fix a tükör felhelyezése, mögé kicsit nehezebb benyúlni, ha takarítani kell az ablakot.
Itt a kihúzható tükör a dekoratív ablak mellé kerül, ami vendégház esetén szóba jöhető megoldás.
Itt sincs tükör, viszont szépen el van rejtve a wc tartály a parapetfalban, és így lett egy klassz pakolós felület. Amire lehet tenni kistükröt. 🙂
Ha a mosdó sarokba kerül, akkor végképp nincs lehetőség tükör felrakására. Ilyenkor akár mindkét oldalfalra tehetünk teleszkópos, nagyítós kozmetikai tükröt végső kompromisszumként.

Fotók: pinterest