Harmonikus otthonhoz nem úgy vezet az út, hogy kidobunk mindent, aztán kezdjük elölről a vásárlást… – szoktuk mondani mi, lakberendezők. És most mégis ez történt. 🙂

Egy miskolci családi ház lakberendezésére kértek fel, amely gyönyörű kerttel és kivételesen szép kilátással rendelkezik. Ebbe szeretett bele az új tulajdonos, és ezért cserébe bevállalta a földszinti terek alacsony belmagasságát.

Mivel az előző lakása tele volt bútorokkal, apróbb és nagyobb dísztárgyakkal, kiegészítőkkel, amik kissé káoszossá tették a tereket, egy huszárvágással úgy döntött, hogy – szinte – mindent elad vagy elajándékoz és tiszta lappal vág bele az új otthona kialakításába.

A személyes találkozásokon egyre jobban megismerve az új tulajdonost, a romantikus-vintage stílus mellé tettük le a voksot, ez illik hozzá leginkább.

Nem egyszerre szereztünk be mindent, voltak kiegészítők, amiket heteken át nézegettünk, ízlelgettünk, hogy biztosan passzoljon az új házba, és a felújítás után is hagyott időt magának Renáta, hogy minden a helyére kerüljön. Kapkodás és sietség nem volt, talán ezért is lett igazán harmonikus az egész ház.

Inspirációs moodboard a konyhához

Kisebb változtatásokat végrehajtottunk a földszinten, a konyhában volt eredetileg az étkezőasztal, ezt a funkciót áthelyeztem a tágas nappaliba. Így nagyobb lett a konyha, és befért a vágyott konyhasziget és egy rengeteg holmit elnyelő tálalószekrény is.

Néhány kép az új konyháról:

A konyha használat közben 🙂

A Marrakesh cementlapok színeit ide kevertettük
A tálalószekrény igazi szerelem volt 🙂
Egy használható méretű konyhasziget is elfért

És az átalakítás előtti állapot: