Egy kiadásra szánt lakás dekorálására kért fel egy hölgy, akinek, ha jól számolom, az ötödik lakberendezési munkát végeztem. (Az előző négy komplett tervezés volt.)

A lakás alapjai, a burkolatok, a falszínek, a konyha már elkészült, mire én felkérést kaptam, illetve néhány bútor is megvolt, de az otthonosság érzetét adó kiegészítők még hiányoztak.

A feladat az volt, hogy megtaláljam azokat a dekorációs elemeket, tárgyakat, kisbútorokat és színvilágot, amelyek vidámmá, otthonossá, üdévé teszik a lakást.

Ezek voltak az alapok:

Étkező
Nappali
Konyha
Étkezővel szemközti falszakasz (közlekedő)

A képeken jól látszik, hogy a lakás világos, jó elrendezésű, minőségi anyagokkal lett felújítva és a bézsek, barnák, cappuccinó árnyalatai határozzák meg.

Úgy gondoltam, nem folytatom ezt a földszín-vonulatot, hanem merészebb, vidámabb színekkel inkább ellensúlyozom azokat.

A konyha-étkező terébe ezért kerültek piros színű kiegészítők és kisgépek, fekete fém dekorelemek, némi zölddel kombinálva, ami a természetet jeleníti meg a lakásban.

Étkező a konyha felől
Konyha-étkező
Étkezővel szemközti fal (közlekedő)

A nappaliban a sárga-kék színkombinációt vittem végig, fekete és fehér elemekkel kiegészítve. A később vásárlandó zöld növények plusz üde színfoltot jelentenek majd, a kaspókat, virágállványokat már megvettük hozzájuk.

Sárga és kék harmóniában 🙂
Fehér és fekete kiegészítők
Fehér nappali bútor, és a leendő tv helye

A lakás többi része is kapott kiegészítőket, így a fürdőben szintén megjelenik a zöld szín:

A kiegészítők, kisbútorok, dekoráció nagyobb részét internetes lakberendezési oldalakról, kisebb részét miskolci üzletekből választottuk ki.

Alig lett készen a lakás, rögtön kibérelték, az új lakója nagyon elégedett a a végeredménnyel. 🙂