Kivételesen egy privát bejegyzést osztok meg veletek. Átalakítottuk a lányunk szobáját, mivel az évek eljártak fölöttük:)
Utoljára 7 évvel ezelőtt újítottuk fel. Most eljött az ideje az újabb ráncba szedésnek.

A szoba ÉK-i fekvésű, így a régi bútorok, elrendezés és színvilág is újragondolásra került. A barackszínt felváltotta a fehér, szürke, ezüst, arany és némi rózsaszín. Az elrendezés is változott, hiszen jobban előtérbe kerültek a barátok, barátnők, a közös ittalvások. Készült egy méretre tervezett gardróbszekrény, kinyithatós, kényelmes kanapéágyat választottunk, lecseréltük a dekorációkat és a világítás jó részét is.

Innen indultunk:

A munka a régi bútorok kipakolásával, eladásával, jókora selejtezéssel, majd a parketta felújításával, a gardróbszekrény behelyezésével és a festés-tapétázással kezdődött.

Az íróasztalt megtartottuk és a régi polcok egy részét is. Hogy passzoljanak az új hangulathoz, az eredeti piros és kék polcokat szürkére festettük, a konzolokat és az asztal lábait arany színűre fújtuk.

Amikor minden megszáradt, a helyükre kerültek a régi és új bútorok. Az új ágyat az ablak alá terveztem, alatta ágynemű tárolóval.

A hosszanti fal egyik oldalára egy rengeteg holmit elnyelő fa komód került, mert szerettem volna egy kis természetességet is becsempészni a térbe, plusz a fa parkettához és az ajtóhoz is ez passzolt.  Fölé lebegő polcokat választottunk az évek során összegyűlt könyvek és dísztárgyak egy részének.

A szemközti falra az íróasztal és a feltunningolt polcok kerültek a többi könyvnek és virágoknak. Az előre kialakított nyílásba pedig az új, mennyezetig pakolható, magasfényű fehér gardrób került.

A csillárt és a rolót lecseréltük, és néhány dekorációs világítást (fényfüzér, mécsesek, világító befőttes üveg stb.) helyeztem el itt-ott.

Ez volt az inspirációs kollázs, amit a felújítás előtt készítettem (A poszter helyett végül egy ezüstösen csillogó, stilizált virágmotívumos tapéta került a falra):

A tükör és néhány kép még várat magára, de minden olyan lett, ahogy Eszterrel megterveztük: