Miskolcon készült el ez a tágas, világos új építésű családi ház, amelynek én készítettem a lakberendezési terveit.

A megrendelők nagyon tudatosan előre gondolkodtak és még jóval a kivitelezés kezdete előtt felkértek a munkára. Így tudtunk változtatni az építész által készített terveken, hogy még élhetőbb, harmonikusabb  és logikusabb térszervezésű legyen az otthonuk.

A földszinten egy térben van az étkező és a nappali, részben elválasztva, de mégis összekötve a konyhával:

A nappaliból egy játszó-vendégszoba nyílik, ami vendégfogadásra is alkalmas, de akkor is jól jön, ha a játékokat kell gyorsan eltüntetni a nappaliból.

A berendezési tervek készítésekor fontos kérés volt, hogy a dolgozó is helyet kapjon a nappaliban. Gipszkarton polcrendszer kialakításával harmonikusan belesimul a térbe.

A kandalló Grenaisolból készült, ami építőlemezként alkalmazható a tűztér burkolatának kialakítására anélkül, hogy külön  teherhordó falat, vagy vázszerkezetet kellene építeni. Vakolat is használható a lapon, és könnyen burkolható kerámiával illetve egyéb kandallóépítésben használatos anyaggal.

Mi Slate Design ultravékony palakő burkolatot választottunk, ami a földszinti térben több helyen is megjelenik még. És a fahasábok is nemsokára helyükre kerülnek.

A konyha és az étkező közé egy vitrines tálalószekrényt terveztem, ami vizuálisan összeköti a két teret és oldja a konyha fehérségét. A fabetét megismétlődik a konyhai elemeknél is.

Az U-alakú konyha magasfényű frontokkal, petrolkék metró csempével, nagy munkafelületekkel és sok-sok fénnyel.

A belépő a házba az otthon névjegye. Ezt nem én találtam ki, de nagyon igaz. Ennél a háznál az előszoba részletei is illeszkednek az egész lakás stílusához és hangulatához.

Az árnyékolást zsaluzia biztosítja, amely a Relax Árnyékoló Stúdió munkája. A kandalló grenaisol anyaga a Kandalló klinker centrumból származik.

A fotókért köszönet Barkóczi Boglárkának! 🙂