11_teod_ra2

A virágok elsősorban nappali díszei az otthonunknak. Mi azonban a kültérre való lámpák, mécsesek, fényfüzérek segítségével akár éjszaka is díszíthetjük kertünket, teraszunkat, balkonunkat. Nézzük meg, hogyan és mivel fokozhatjuk a kinti hangulatot!

598486_464625516916854_253829189_n

6

A kültéri fényforrások kiválasztásakor a szépség mellett elsődleges szempont az érintésvédelem és a kötelező védőföldelés. Vegyünk energiatakarékos vagy szolárlámpát: ezekből a barkácsáruházakban kapható egyszerűbb és olcsóbb változatoktól a drágább, de míves kialakításúakig hatalmas a választék.

Figyelni kell arra is, hogy a világítótest ne zavarja a szomszédokat. Mielőtt nyugovóra térünk, kapcsoljuk ki a kerti világítást, ezzel is csökkentve a fényszennyezést.

phvia Only Provance

Rendeltetésük szerint használhatunk optikai vezetőket, amelyek a hazatérő családtagokat és a vendégeket You know you have lots of best-data-recovery.com that you think you can get valuable insight from. a bejárathoz kalauzolják. Az alacsony oszlopokra szerelteket sűrűbben helyezzük el. Ezek elláthatók mozgásérzékelővel vagy automata időkapcsolóval is.

A járófelületeket láttatókat lejtős utak, lépcsők mentén használhatjuk, szintén oszlopokon elhelyezve vagy a földbe süllyesztve. Fényük oldalra és főként lefelé irányuljon, online casino canada ezzel is segítve a biztonságos közlekedést a sötétben.

kerti_vilagitas_01

A növények, szép kerti szobrok, szökőkutak, kerti kutak kiemelésére is alkalmasak a kültéri fények. A rejtett elhelyezésű, célzott megvilágításra ideálisak a LED-es lámpák, amelyek nappal észrevétlenek.

estebypint toscana

Léteznek kis energiaigényű halogénizzós fényszórók is, amik a víz alól világítják meg a parti növényzetet, vagy akár holdfényt varázsolnak a kerti tó tükrére. Ezek még a színek váltogatására is képesek, fokozva az esztétikai hatást. Sőt, dizájnerek olyan mobil növénytartókat is alkottak, amelyek maguktól változtatják a színüket, de távirányító segítségével bármilyen színárnyalatot be lehet állítani a színpalettán. De ezek már az extrém kategóriába tartoznak. Nekünk az is elég, ha az általunk kiválasztott virágok és kerti lámpák szépek, praktikusak, és néhány jól átgondolt, szabadba való kiegészítővel (ülőpárnák, takarók, asztalterítők, lampionok, kaspók, mécsestartók stb.) tovább fokozzuk a hatást, hiszen így biztosan szívesen töltjük a szabadidőnket közöttük. 

4-1620-szogletes-medence-este

to_extra_2 inhabitat kertito_04 kockalampa

Kellemes időtöltést és inspirálódást!   Emese