térelválasztókanapé

Sokan lakunk/laktunk kis lakásban. Az életnek van egy szakasza, a főiskolai, egyetemi évek alatt, amikor örülünk egy pici garzonnak is, legyen ez saját vagy albérlet. Sokaknak a szülők próbálnak segíteni azzal, hogy a saját otthonukban a családot alapító gyerekeiknek valami kis különálló zugot alakítanak ki. A gazdasági helyzet is a kisebb alapterületű, éppen ezért kedvezőbb árú ingatlanoknak “kedvez”.

 Egy szó, mint száz: hogyan hozzuk ki a legjobbat kicsiny lakásunkból? Vannak olyan tértágító hatású trükkök, amelyekkel érdemes megismerkedni.

Kerüld el kis helyen a túlméretezett bútorokat, inkább mixeld a kisebb és közepes darabokat:

kerüldkishelyenatúlméretezettbútorokat,inkábbmixkisésközepesdarabokból

Fehérre festett falak és bútorok = levegős, nyitott, tágas térérzet:

A magas, függőleges elemek felfelé vezetik a szemet, a padlótól a mennyezetig (persze, nem a zárt szekrénysorokra gondolok):

amagas,függőlegeselemekvezetikfelfeléaszemetapadlótólamennyezetig

Ebben az amúgy szűk fürdőben a fehér csempe fehér fúgával, a fehér szaniterek, és a tükrök növelik optikailag a teret. Csak a padló sötét, hogy némi mélységérzetet adjon:

ebbenaszűkfürdőbenfehércsempefehérfúgával,fehérszaniterek,ttértágítótükrökcsakapadlósötét,hogymélységérzetetadjon,nelebegjen

Használd ki a láthatatlan tereket: az ágyak alatt extra tároló felületet tudsz kialakítani:

extratárolóazágyalatt használdki,porcicákhelyertt

Több kisméretű, szétszórt dekorelem helyett egy méretes fókuszpont vizuálisan tágítja a teret. Itt a piros festmény kiragyog a semleges tónusú bútorok közül:

többkisméretűszétszórtdekorhelyett egy méretes fókuszpont tágítjaateret apiroskiragyogasemlegesbútorokközül

Az ablakok is nagyítják a kis szobákat. Kerüld el a nehéz függönyöket, drapériákat, válassz helyettük könnyed, légies anyagokat, vagy használj lehúzható rolót.

ablakokisnagyítjákakisszobát.kerüldanehézfüggönyöket,drapériát,inkábblehúzhatórolóthasználj

Ovális vagy kerek bútorokkal lágy, organikus hatást érhetsz el:

kerekoválisíves bútorok organikushangulat

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal/ismerőseiddel a Facebook-on, és még több tértágító ötletet mutatok be a következő héten 🙂
Jó olvasást!    Emese